14.10.2023

Λίγους μήνες πριν ανοίξει τις πόρτες του και υποδεχθεί ενοίκους και επισκέπτες, ο Πύργος του Πειραιά, ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της χώρας, φωταγωγήθηκε, γεμίζοντας λάμψη και χρώματα τον Πειραϊκό ουρανό, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης και εκπρόσωποι της Piraeus Tower A.E., φορέας υλοποίησης του έργου που αποτελείται από την Dimand, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments, φωταγώγησαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό τοπόσημο, σε μία λιτή εκδήλωση που έλαβε χώρα – για πρώτη φορά – στον 3ο όροφο του Πύργου Πειραιά.

Η αναγέννηση του Πύργου Πειραιά γιορτάζεται τα φετινά Χριστούγεννα με το ειδικό light art installation «Rebirth» που δημιούργησε η ομάδα του Danilof Studio. Αλληλουχίες χρωμάτων και φωτεινών εντάσεων αναπτύσσονται σε όλα τα πτερύγια του Πύργου και ερμηνεύουν με εντυπωσιακό τρόπο τις νέες όψεις στο νυχτερινό τοπίο του Λιμανιού. To «Rebirth» αντλεί έμπνευση από την abstract ζωγραφική και το κίνημα light and space του προηγούμενου αιώνα και δημιουργεί νέες εικόνες που συμβολίζουν το πολύχρωμο και φωτεινό μέλλον του Πειραιά.

Στο τέλος της εορταστικής περιόδου το «Rebirth» θα μετασχηματιστεί στο μόνιμο λευκό φωτισμό του Πύργου Πειραιά, ο οποίος έχει μελετηθεί με ιδιαίτερη περιβαλλοντική υπευθυνότητα: Πολύ ήπιες εντάσεις λευκού φωτισμού θα διαγράφουν τις όψεις κάθε βράδυ, με προστασία για τη φωτορύπανση, και ενεργειακή κατανάλωση τόσο χαμηλή όσο ένα οικιακό κλιματιστικό μικρού διαμερίσματος.