17.04.2024

Ο Πύργος του Πειραιά, το εμβληματικό τοπόσημο του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της χώρας, συμμετέχει με υπερηφάνεια στο πολυήμερο ταξίδι της φλόγας από τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας στους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Από τις 16 μέχρι τις 27 Απριλίου, το διάστημα δηλαδή που πραγματοποιείται το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο Πύργος του Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου, θα λάμπει, κάθε βράδυ, ντυμένος στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Στις όψεις του θα προβάλλεται εναλλάξ το έμβλημα των Ολυμπιακών αγώνων, ως μία ένδειξη τιμής στη χώρα που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Στις 27 Απριλίου και αφού η φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, με το εμβληματικό ιστιοφόρο «Le Belem», προκειμένου να μεταφέρει τη φλόγα στη Γαλλία και, συγκεκριμένα, στο αρχαιοελληνικό λιμάνι της Μασσαλίας.

Για τον Πύργο του Πειραιά, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας είναι ιδιαίτερα τιμητική, καθώς η πολυδιάστατη σημασία της φέρει ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας, ένα σημείο σύνδεσης της παγκόσμιας κοινότητας. Αποτελεί έναν διαχρονικό δεσμό μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ενθαρρύνει την έμπνευση και το όνειρο. Πρόκειται για αξίες που η Piraeus Tower Α.Ε. ασπάζεται και υποστηρίζει με θέρμη.