04.05.2023

Η Όλγα Ίτσιου, COO της DIMAND, εκπροσώπησε την εταιρεία μας στο 16ο RED Meeting Point, που διοργανώθηκε στο Ωδείο Αθηνών, στις 3 και 4 Μαΐου. Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Repositioning & Greenfield Investment: Transforming the Built Environment».

Αναφερόμενη στο κτηριακό απόθεμα της χώρας μας και ειδικότερα της Αθήνας, ανέδειξε μια σειρά από πλευρές, όπως η κακή ενεργειακή και αντισεισμική κατάσταση, που μπορούν να επιμηκύνουν τη διαδικασία επανατοποθέτησης ενός ακινήτου. Στάθηκε, επίσης, στη σημασία της γειτονιάς για την επιτυχημένη ολοκλήρωση αστικών αναπλάσεων.Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στην DIMAND, προσπαθούμε να μην κάνουμε μεμονωμένες ανακαινίσεις, κτήριο-κτήριο. Πραγματοποιούμε πιο συγκροτημένα και συνολικά projects, έτσι ώστε να δημιουργούνται αστικές αναπλάσεις. Φτιάχνουμε γειτονιές, σε μια εποχή που πολλές περιοχές της Αθήνας έχουν αφεθεί ή έχουν παρακμάσει. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και στο κέντρο της Αθήνας. Και, εκεί, εκτός από μικτές χρήσεις θα ενσωματώσουμε και την κατοικία. Τα ξενοδοχεία είναι πάρα πολύ χρήσιμα, καθώς προωθούν την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά οι κατοικίες στο κέντρο είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μίας ασφαλούς και σωστά συγκροτημένης περιοχής».

Ήταν τιμή μας που συμμετείχαμε σε αυτό το συνέδριο, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου του Real Estate, προσεγγίζοντας ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, όπως η μεταμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος.