19.04.2023

Ακόμα μία πράσινη πιστοποίηση για την DIMAND S.A., για ένα κτήριο τοπόσημο στην Λεωφ. Συγγρού, μία από τις πιο κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας.

To κτήριο Α του Syggrou Office Complex, όπου στεγάζεται η, ιδιοκτήτρια πλέον, ασφαλιστική εταιρεία Generali, απέκτησε προσφάτως την ανώτατη πιστοποίηση αειφόρων κτηρίων, LEED Platinum. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ακίνητο, το οποίο μεταμορφώθηκε σε έναν υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό και υψηλών προδιαγραφών, χώρο γραφείων. Αυτή η πιστοποίηση επιβεβαιώνει την προσπάθειά μας για την αναγέννηση και αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος με σκοπό τη δημιουργία των πόλεων που θέλουμε να ζούμε.

Σχετικά με το LEED®

Το LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα αξιολόγησης αειφόρων κτηρίων στον κόσμο. Εφαρμόζεται σε σχεδόν όλους τους τύπους ακινήτων προκειμένου να παρέχει ένα πλαίσιο για πράσινα κτήρια υψηλής απόδοσης που παράλληλα έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση κόστους για τον χρήστη. Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση, έχει αναπτυχθεί από το Green Building Council των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα κτίρια σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και λειτουργούν, με στόχο την απανθρακοποίηση, την πλήρη ηλεκτροδότηση των κατασκευών, την πράσινη χρηματοδότηση, το μηδενικό αποτύπωμα, την ανθεκτικότητα, το ESG και την υγεία του ανθρώπου.

Δείτε όλα τα LEED projects της DIMAND όπως εμφανίζονται στο Directory του USGBC.