15.05.2023

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, στηρίζουμε έμπρακτα τις δράσεις του Συλλόγου «Δρομείς Ελπίδας» και τα μέλη του Φάρου Τυφλών.

Προσφέροντας ένα, υψηλών προδιαγραφών, αμαξίδιο, κατασκευασμένο από αλουμίνιο, της εταιρείας HOYT (USA)*, στελέχη της εταιρείας μας έτρεξαν μαζί με ένα παιδί ΑμεΑ, στο 1st Zero Discrimination Run, που διοργάνωσε ο σύλλογος «Δρομείς Ελπίδας» την Κυριακή 14.05.2023, στο ΟΑΚΑ.

Στα πλαίσια του αγώνα κατά των διακρίσεων, έχοντας ως στόχο την προώθηση της συμπερίληψης, η εταιρεία μας πραγματοποίησε επίσης χορηγία για τη συμμετοχή μελών του Φάρου Τυφλών στον αγώνα Τοξοβολίας, που έλαβε χώρα ως παράλληλη δράση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Άτομα με οπτική αναπηρία είχαν τη δυνατότητα, μετά από προπονήσεις τους στον Αθλητικό Όμιλο Καρέα, να αγωνιστούν στο δύσκολο αυτό άθλημα και επιδεικνύοντας δύναμη ψυχής να αποδείξουν ότι μπορούν να πετύχουν κάθε στόχο τους.

Δεσμευόμαστε ότι, στηριζόμενοι στις αρχές της συμπερίληψης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την εδραίωση των αξιών μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων.

 

* Το αμαξίδιο HOYT  είναι κατάλληλο κυρίως για δρόμους ασφάλτου, ενώ η ακριβής πορεία του διασφαλίζεται από πολλαπλούς ελέγχους με λέιζερ και εξατομικευμένη στάθμιση. Διαθέτει φρένο έλξης και στάθμευσης και μπορεί να ρυμουλκηθεί με ειδικό εξάρτημα από ποδήλατο. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με μαξιλάρι αφρού μνήμης και τσέπες αποθήκευσης για την πιο άνετη εμπειρία των παιδιών με αναπηρία. Αποσυναρμολογείται πλήρως για ευκολότερη αποθήκευση και αποστολή παντού στον κόσμο.