28.04.2023

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND συμμετείχε, στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο οποίο, για άλλη μια χρονιά η εταιρεία, ήταν χορηγός.

Κατά τη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης με τίτλο «Thinking the City: Understanding the Urban Experience», ο κ. Ανδριόπουλος, μαζί με τον, Ανδρέα Κούρκουλα, καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ και αρχιτέκτονα του γραφείου «Kokkinou & Kourkoulas Architects & Associates», συζήτησαν για την εξέλιξη και το μέλλον του αστικού τοπίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Νίκος Βατόπουλος, βρέθηκαν οι ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι ελληνικές πόλεις για να αλλάξουν πρόσωπο, η βιωσιμότητά τους και η βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών.«Η υπερσυγκέντρωση του πληθυσμού στις πόλεις είναι αναμφίβολα ένα πρόβλημα που θα απασχολήσει τις επόμενες γενιές. Οι ελληνικές πόλεις μπορούν να αλλάξουν την εικόνα τους με απλό τρόπο. Πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα, να ανοίξουμε τις πόλεις στο νερό, να γκρεμίσουμε κάποια παλιά κτήρια» ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος και συνέχισε: «Στην DIMAND έχουμε προσανατολιστεί στα πράσινα κτήρια και τις αστικές αναπλάσεις. Οι αστικές αναπλάσεις έχουν αποτύπωμα στο κοινό, στους πολλούς. Είναι η ανανέωση του κυττάρου στην πόλη. Η εταιρεία μας αναπτύσσει ακίνητα με τον πλέον σύγχρονο και βιώσιμο τρόπο, αναδεικνύει ξεχασμένα εμβληματικά κτήρια και περιοχές, δίνοντας νέα πνοή στη ζωή των κατοίκων. Δημιουργούμε σύγχρονα κτήρια για φιλοξενία και επαγγελματική χρήση. Γι’ εμάς, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αναζητήσουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς».