16.01.2020

Άγιος Διονύσιος: Μια συνοικία με όραμα!

Φώτο 1: Από αριστερά: κ. Χρήστος Χαρπαντίδης (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος), κ. Γιάννης Μόραλης (Δήμαρχος Πειραιά), κα Ναταλία Στράφτη (Managing Partner, Operations, Grivalia Management), κα Andreea Moraru, (Περιφερειακός επικεφαλής Ελλάδας & Κύπρου, EBRD) και ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, (CEO Dimand)

Φώτο 2: Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας

Με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάσαμε στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα εκ των σημαντικότερων προγραμμάτων αστικής ανάπλασης, που αποτελεί συνολική επένδυση άνω των 250 εκατ. ευρώ.

Το έργο, το οποίο στηρίζεται σε συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, αποβλέπει στην πλήρη αναμόρφωση της ιστορικής περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Οι ιδιωτικές επενδύσεις, που θα υλοποιηθούν από κοινοπραξία με επικεφαλής την Dimand σε συνεργασία με την EBRD και την Grivalia, θα οδηγήσουν στην αστική αναγέννηση της περιοχής, μέσω της μετατροπής του πρώην καπνεργοστασίου Παπαστράτος σε πράσινα κτήρια γραφείων διεθνών προδιαγραφών.

Ο Δήμος Πειραιά, από την πλευρά του, μέσω του ολοκληρωμένου επενδυτικού προγράμματός του για αστικές παρεμβάσεις και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο και τους δημόσιους χώρους, δημιουργώντας πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις και πράσινο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και εκπρόσωποι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=ky8RbjrTSbo