08.10.2018

Μοχλός Ανάπτυξης: ξεκίνησε η κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού της Yara Hellas

Η Dimand λαμβάνει μέρος σε ένα ακόμη έργο-πρόκληση! Χάρη στη μεγάλη εμπειρία που διαθέτουμε στα βιομηχανικά κτήρια και ειδικά στα κέντρα logistics, η Yara Hellas ΑΕ μάς ανέθεσε υπηρεσίες μηχανικού, διαχείρισης προμηθειών και κατασκευής για τη νέα της μονάδα λιπασμάτων στον Βόλο.

H Yara Hellas είναι το ελληνικό παράρτημα του νορβηγικού πολυεθνικού ομίλου Yara, ο οποίος είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή και διανομή ορυκτών λιπασμάτων. Το έργο αφορά στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και ενσάκισης λιπασμάτων στη 2η ΒΙΠΕ Βόλου. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015 και πλέον έχει μπει στη φάση της κατασκευής. Προβλέπει προηγμένες τεχνικές προδιαγραφές, λύσεις απόδοσης και logistics, καθώς και πολύ υψηλά πρότυπα προστασίας περιβάλλοντος και πρότυπα παγκόσμιας κλάσης για την ασφάλεια.

Η προσήλωση της Dimand στην ασφάλεια και τα περιβαλλοντικά πρότυπα κρίνεται αναγκαία σε όλα τα στάδια ανάπτυξης αυτού του έργου. Ενώ, οι πέντε Χρυσοί Κανόνες Ασφάλειας της Yara όξυναν τον ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστικών εταιρειών, η Dimand ως project manager έχει ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες του πελάτη.