05.03.2013

Καθιερώνοντας ένα νέο σημείο αναφοράς: το KARELA OFFICE PARK είναι το πρώτο κτήριο με πιστοποίηση LEED® Gold στην Ελλάδα

Παρόλο που εμείς, στη Dimand, έχουμε συνηθίσει να εργαζόμαστε σε απαιτητικά έργα που απαιτούν πάθος, καινοτομία και αντοχή, σίγουρα ξεχωρίζουμε το Karela Office Park ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες μας προκλήσεις.

Η αποστολή μας για τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού βιώσιμου κτηρίου, με καινοτόμους χώρους εργασίας και υπερσύγχρονη οικολογική αρχιτεκτονική, μας ώθησε να ακολουθήσουμε τα πρότυπα του συστήματος αξιολόγησης LEED® που θέσπισε το Συμβούλιο Αειφόρων Κτηρίων των ΗΠΑ (USGBC). Το LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα για κτήρια, κατοικίες και κοινότητες που σχεδιάζονται, κατασκευάζονται, συντηρούνται και λειτουργούν με γνώμονα τη συρρίκνωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και των συνθηκών διαβίωσης.

Το Karela Office Park έλαβε πιστοποίηση LEED® Gold για την εφαρμογή πρακτικών και μετρήσιμων εφαρμογών με στόχο την επίτευξη υψηλών επιδόσεων σε:

– βιωσιμότητα

– εξοικονόμηση νερού

– ενεργειακή απόδοση

– επιλογές υλικών

– ποιότητα περιβάλλοντος εσωτερικού χώρου.

«Με κάθε νέο κτήριο που πιστοποιείται κατά LEED, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο όραμα του Συμβουλίου μας να χαρίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον πράσινων κτηρίων στην αμέσως επόμενη γενιά», δήλωσε ο Rick Fedrizzi, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής του U.S. Green Building Council. «Ως το νεότερο μέλος της οικογένειας των βιώσιμων κτηρίων LEED, το KARELA OFFICE PARK είναι μια σημαντική προσθήκη στο ολοένα και πιο ισχυρό κίνημα  των πράσινων κτηρίων».

Πάνω από 44.000 projects, από τις ΗΠΑ και άλλες 120 χώρες, συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στα συστήματα αξιολόγησης LEED. Όλα μαζί καλύπτουν επιφάνεια 743 εκατ. τ.μ.

Είμαστε υπερήφανοι που παραδώσαμε ένα από αυτά τα έργα και δημιουργήσαμε το υπόδειγμα για τον ελληνικό κλάδο ανάπτυξης ακινήτων, μένοντας πιστοί στο όραμά μας να είμαστε καινοτόμοι σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας!