05.05.2014

Το KARELA OFFICE PARK ξεχωρίζει στα Facilities Management Awards 2014

Οι εξαιρετικές πρακτικές Διαχείρισης Εγκαταστάσεων που εφάρμοσε η Dimand στο υποδειγματικό έργο Karela Office Park αναγνωρίστηκαν αυτή τη φορά από μία ελληνική διοργάνωση. Η εταιρεία ήταν χρυσός φιναλίστ στην υποκατηγορία «Διαχείριση Ενέργειας και Πιστοποίηση» των Facilities Management Awards 2014, μαζί με την All Experts, την εταιρεία προμήθειας και εγκατάστασης του Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου Κτηρίου (BMS).

Η διάκριση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η βιώσιμη ανάπτυξη και η αειφόρος δόμηση πρωταγωνιστούν στη συζήτηση για το μέλλον της ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα. Τα Facilities Management Awards για τις ξεχωριστές και καινοτόμες πρακτικές στη διαχείριση εγκαταστάσεων διοργανώνονται από την Plant Management της Boussias Communications και στηρίζονται σε μία αυστηρή κλίμακα αξιολόγησης.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2014 στο Maroussi Plaza και το βραβείο παρέλαβε ο Πάνος Παναγιωτίδης, Γενικός Διευθυντής της Dimand.

Το Karela Office Park επιτυγχάνει υψηλή ενεργειακή απόδοση, με τη μικρή κατανάλωση ενέργειας και το μειωμένο κόστος λειτουργίας του να είναι αποτέλεσμα της υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών και μετρήσιμων εφαρμογών στη διαχείριση ενέργειας. Είναι ήδη πιστοποιημένο με LEED® Gold καθώς συμμορφώνεται με τα πρότυπα του συστήματος αξιολόγησης LEED, που αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Αειφόρων Κτηρίων των ΗΠΑ (USGBC).

Το USGBC, εξάλλου, επέλεξε να καταχωρίσει το συγκεκριμένο έργο στον επίσημο κατάλογό του. Λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις του Karela Office Park  σε ότι αφορά τις απαιτήσεις LEED μπορείτε να βρείτε στο επίσημο προφίλ του έργου στη διεύθυνση: http://www.usgbc.org/projects/karela-office-park