15.02.2018

Το συγκρότημα γραφείων ΟΤΕ ESTATE Κεραμεικός έλαβε πιστοποίηση LEED® Gold

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το έργο ανακατασκευής του Συγκροτήματος Γραφείων Κεραμεικού (Kerameikos Office Complex) εξασφάλισε πιστοποίηση LEED σε επίπεδο GOLD. Πρόκειται για το έργο της ανακατασκευής και αναβάθμισης ενός συγκροτήματος τεσσάρων κτηρίων 10.855 τ.μ. -κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές φάσεις από το 1959 έως το 1975- σε ένα δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον που φιλοξενεί το τηλεφωνικό κέντρο της E-value, θυγατρικής της Cosmote Go C.

Αυτό το υποδειγματικό κτήριο επιλέχθηκε από το Συμβούλιο Αειφόρου Ανάπτυξης ULI Ελλάδας & Κύπρου για να φιλοξενήσει την εκδήλωση με αντικείμενο τις τάσεις της αγοράς σε σχέση με τις αειφορικές σημάνσεις. Η εκδήλωση με τίτλο «Κτήρια που θαυμάζουμε – Περιήγηση στον χώρο του ΟΤΕ Estate Κεραμεικός» αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διδαχθούμε από ειδικούς του κλάδου και να συναντήσουμε συναδέλφους επαγγελματίες του real estate.

To event περιελάμβανε περιήγηση στα κτήρια και ενότητες συζητήσεων με επίκεντρο τα πράσινα κτήρια και την ελληνική εμπειρία στον τομέα της βιωσιμότητας.

Η Dimand προσκλήθηκε από το ULI να συμμετάσχει σε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου η Τεχνική Διευθύντρια της εταιρείας, Όλγα Ίτσιου, μοιράστηκε την εμπειρία μας σχετικά με την ανάπτυξη επιτυχημένων βιώσιμων κτηρίων.

Στο πάνελ ομιλητών συμμετείχαν, επίσης, η κα Ναταλία Στράφτη, COO της Grivalia και ο κ. Γιώργος Ταμπουρέας, Διευθυντής Κατασκευών & Υποδομών της OTE Estate. Το πάνελ συντόνισε ο κ. Χαράλαμπος Γιαννικόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της DCarbon.

Το ULI είναι παγκοσμίως το παλαιότερο και μεγαλύτερο δίκτυο ειδικών από όλους τους τομείς σε θέματα ακίνητης περιουσίας και χρήσης γης, με αποστολή να διαμορφώσει το μέλλον του real estate και να δημιουργήσει ακμάζουσες κοινότητες παγκοσμίως.

Το έργο του Συγκροτήματος Γραφείων Κεραμεικός είναι ένα ακόμη παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας μας με την OTE Estate.