10.10.2016

Τηρώντας την υπόσχεσ«Αναγεννώντας την πόλη» με χορηγία της Dimand στο 15ο συνέδριο Prodexpo

Η DIMAND ήταν για άλλη μια φορά χορηγός στην Prodexpo, τη σημαντικότερη ετήσια διοργάνωση για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα. Με υπερηφάνεια αναλάβαμε τη χορηγία της ενότητας «Αναγεννώντας την πόλη». Οι ομιλητές του πάνελ κάλυψαν διαφορετικές πτυχές της αστικής ανάπλασης και παρουσίασαν προηγούμενα, παρόντα και μελλοντικά έργα αστικής ανάπλασης. Ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Dimand, προλόγισε και συντόνισε τη συζήτηση στην οποία συμμετείχε ένα μεγάλο, ενθουσιώδες κοινό που συμμετείχε ενεργά.

Ο κ. Γιώργος Φράγκου, Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας στην Εθνική Τράπεζα μίλησε για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων της τράπεζας. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, τις μεθόδους που υιοθέτησαν και τα οφέλη που αποκόμισαν.

Ο κ. Θεόδωρος Μαραβέλιας, Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μίλησε για το σημαντικότερο έργο ανάπλασης, αυτή τη στιγμή, στην Αθήνα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο σημειώνει πρόοδο και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.

Ο κ. Ανδρέας Κούρκουλας, αρχιτέκτονας του γραφείου Kokkinou + Kourkoulas Architects & Associates, τόνισε την ανάγκη να θεσμοθετηθεί η ύπαρξη του Επικεφαλής Αρχιτέκτονα σε επίπεδο πόλης -δημοτικής αρχής που θα έχει την ευθύνη της αστικής ανάπλασης και της διαμόρφωσης του αρχιτεκτονικού προφίλ μιας πόλης, όπως στην περίπτωση της Βαρκελώνης.

Οι νικητές του «βραβείου Renzo Piano», τελειόφοιτοι αρχιτεκτονικής, Άγης Μουρελάτος και Σπύρος Γιωτάκης περιέγραψαν το σκεπτικό και τη δουλειά τους σε νέα έργα αστικής ανάπλασης. Οι αρχιτέκτονες Ερμής Χαλβατζής και Νατάσσα Λιανού, μέλη της βασικής ομάδας της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο παρουσίασαν την πρότασή τους για την ανάπλαση της «μαύρης τρύπας» της Αθήνας, του Βοτανικού.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τροφοδοτώντας τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για μια ανοιχτή, φωτεινή, ζωντανή και φιλική πόλη. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της κοινότητας!