Νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά θα είναι το πρώτο «πράσινο» δημόσιο κτίριο στη χώρα μας και θα στεγάσει όλα τα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης του Πειραιά.

Τοποθεσία

Πειραιάς

Υπηρεσίες

Direct Property Development

Τομείς

Offices

Συνολική Επιφάνεια

36.100 τ.μ.

Επιφάνεια Οικοπέδου

12.350 τ.μ.

Ενεργειακή Πιστοποίηση

Στόχος Πιστοποίησης LEED Gold

Κατάσταση

Σε Εξέλιξη

Το προς ανέγερση κτίριο, επί των οδών Χαϊδαρίου, Φωκίωνος και Παπαστράτου,  θα περιβάλλεται από εκτεταμένους χώρους πρασίνου και πλατεία, συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ.,. Οι χώροι αυτοί θα είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό, καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις  1.500 τ.μ., που θα δημιουργηθούν σε όμορο οικόπεδο, με στόχο την διασφάλιση της 24ωρης λειτουργίας της περιοχής.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα θα αποτελείται  από υπόγειο, ισόγειο και 5 ορόφους, χωροθετείται σε διάταξη Π με βαθμιαία κλιμάκωση των ορόφων και δημιουργεί έναν εσωτερικό ακάλυπτο χώρο, που ενοποιεί τις επί μέρους χρήσεις, ενώ ταυτόχρονα σε τμήματα του σώματος του συγκροτήματος θα δημιουργηθούν διαμπερείς στοές. Η πρόσβαση στο συγκρότημα θα γίνεται από τις οδούς Φωκίωνος και Παπαστράτου, ενώ για την καλύτερη λειτουργία και εξυπηρέτηση του συγκροτήματος θα κατασκευαστεί νέα εσωτερική οδός ελεγχόμενης πρόσβασης για την είσοδο, έξοδο και στάθμευση μεταγωγικών οχημάτων και οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο όριο του οικοπέδου προς τη πλευρά της οδού Μεθώνης.