18.10.2014

1ο Φόρουμ για τη βιώσιμη δόμηση στην Ελλάδα: μοιραστήκαμε την εμπειρία μας, αποκτήσαμε μια νέα!

Δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε ένα πιο πράσινο μέλλον! Διατηρούμε την ελπίδα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα! Αυτό θα μπορούσε να είναι εν συντομία το συμπέρασμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Φόρουμ «Αειφόρα Κτήρια στην Ελλάδα: Εφαρμογή και Επιχειρηματική Διάσταση». Η Dimand ήταν παρούσα με την κ. Όλγα Ίτσιου η οποία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό κατά την παρουσίαση του Karela Office Park -του πρώτου κτηρίου στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με LEED® Gold. Η Τεχνική Διευθύντρια της Dimand μίλησε για την επιχειρηματική διάσταση του έργου, αλλά και την εμπειρία που αποκτήσαμε από την υλοποίησή του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2014 στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και διοργανώθηκε από το περιοδικό Building Green, σε συνεργασία με την Ecoveritas, πρωτοποριακή εταιρεία συμβούλων βιωσιμότητας, την Inzeb και το Institute of Zero Energy Buildings and Sustain, επίσης εταιρεία συμβούλων βιωσιμότητας. Συμμετείχε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του κατασκευαστικού κλάδου και το φόρουμ αναδείχθηκε σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη γνωριμία με ειδικούς της αγοράς, την ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις και την ανταλλαγή απόψεων για το κρίσιμο ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα και την προοπτική της εν τω μέσω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Η Dimand είχε κυρίαρχο ρόλο στη συζήτηση για τη διαδικασία πιστοποίησης LEED έχοντας στο ενεργητικό της το κτήριο Karela Office Park. Ο κ. Χρήστος Βασιλόπουλος από την ΟΤΕ – COSMOTE, την εταιρεία που μισθώνει το πρωτοποριακό αυτό κτήριο γραφείων, μίλησε για την προστιθέμενη αξία του ακινήτου.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δραστήριοι και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά ακινήτων, καθώς και την αποφασιστική στροφή των επενδυτών στα βιώσιμα ακίνητα.

Θα εξακολουθήσουμε να συμμετέχουμε σε ενδιαφέρουσες, εποικοδομητικές συναντήσεις. Μείνετε συντονισμένοι!