27.08.2018

Παραδίδοντας ένα κτήριο – τοπόσημο: το κτήριο Agemar έλαβε πιστοποίηση LEED Platinum!

Θα μπορούσαμε να το μετρήσουμε σε 4,3 χρόνια, 51 μήνες, 1570 ημέρες, 37.668 ώρες, 2.260.080 λεπτά… Ή εναλλακτικά σε τόνους αντοχής, μίλια ανθεκτικότητας, σε όρους επιπέδων καινοτομίας. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Στη Dimand δημιουργήσαμε ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο που μας αντάμειψε με την υψηλότερη πιστοποίηση του συστήματος αξιολόγησης του USGBC (U.S. Green Building Council®). Το LEED Platinum!

Χρειάστηκε να δημιουργήσουμε πολλές καινοτομίες για να φέρουμε εις πέρας ένα τόσο απαιτητικό και σπουδαίο έργο όπως είναι η πλήρης ανάπτυξη και το project management των νέων κεντρικών γραφείων της Anangel Maritime. Ορισμένες από τις καινοτομίες αυτές; Η πράσινη στέγη, οι κάθετοι κήποι -η φύτευση των κάθετων επιφανειών του κτηρίου, τα υψηλών προδιαγραφών υλικά (π.χ. υψηλής ανακλαστικότητας στον ήλιο), τα υδάτινα στοιχεία που βελτιώνουν το μικροκλίμα, το νέο δάπεδο terazzo στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους που διασφαλίζει κορυφαία ποιότητα αέρα, το οριζόντιο και το κάθετο γεωθερμικό σύστημα (που βρίσκονται μέσα στη γη) με τις σχεδόν 50 γεωτρήσεις. Επίσης, οι χώροι στάθμευσης διαθέτουν σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μία υψηλότατων προδιαγραφών βιοκλιματική ανάπτυξη, εάν το κτήριο δεν είχε εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και νερού. Οι μειωμένες ενεργειακές ανάγκες εξασφαλίζονται μέσω φωτισμού LED, αισθητήρων κίνησης και φωτοκύτταρων. Ταυτόχρονα, τα υψηλής αποδοτικότητας συστήματα υγιεινής και η τεράστια δεξαμενή αποθήκευσης βρόχινου νερού ελαχιστοποιούν την κατανάλωση πόσιμου νερού.

Επίσης, ο χώρος στάθμευσης ποδηλάτων, τα ντους, τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο και η πισίνα ενθαρρύνουν τους χρήστες του κτηρίου να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Στη Dimand δεν σταματούμε ποτέ να ονειρευόμαστε, να κάνουμε σχέδια και να τα υλοποιούμε. Κάθε ταξίδι είναι ένα νέο ορόσημο. Κάθε νέο μονοπάτι είναι μία πρόκληση που αποδεχόμαστε! Είμαστε πάντα υπερήφανοι να παραδίδουμε έργα όπως αυτό!

Με διακρίσεις για μία ακόμη φορά!