27.10.2022

Η DIMAND, για άλλη μια φορά, ήταν μεγάλος χορηγός στην Prodexpo, την εμβληματική διοργάνωση για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για 23η χρονιά.

Την εταιρεία εκπροσώπησαν σε παράλληλα events ο CEO, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο Chief Investment Officer Νίκος Δήμτσας και ο Sustainability Manager, Άγγελος Έντμονς.

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος συζήτησε με τον δημοσιογράφο, Νίκο Φιλιππίδη για το «City Clusters Re-development». Αναλύοντας τις επενδυτικές δυνατότητες της χώρας ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι από μόνη της μία ευκαιρία». Επεσήμανε ότι «πιστεύουμε στην ελληνική οικονομία και στην Ελλάδα, αλλιώς δεν θα επενδύαμε στη χώρα. Εδώ έχουμε την έδρα μας και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε εδώ». Ενώ, αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά τόνισε: «Έχουμε μάθει και εφαρμόζουμε πολύ καλά την προσαρμοστικότητα. Τους επόμενους 18 μήνες θα είμαστε πιο προσεκτικοί, αλλά δεν έχουμε μειώσει ποτέ τον ρυθμό των 20 έργων μας. Δεν φοβόμαστε να κρατήσουμε τη μηχανή παραγωγής ενεργή».

Ο CIO της Dimand Νίκος Δήμτσας, μιλώντας για τις τάσεις στην αγορά ακινήτων, τις αλλαγές που φέρνουν τα αυξημένα επιτόκια, τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και τις προκλήσεις του EGS, εκτίμησε ότι η αγορά θα διαφοροποιηθεί σε ακίνητα ποιοτικά ή δεύτερης ταχύτητας, που θα χάσουν νομοτελειακά σε αξία. Επεσήμανε, επίσης, ότι αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον χρήστη ενός κτηρίου το συνολικό λειτουργικό κόστος και εξήγησε ότι τα βιοκλιματικά κτήρια έχουν απήχηση σε μεγάλες εταιρείες, για τις οποίες η εξοικονόμηση και το ESG παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ο Άγγελος Έντμονς, στη συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία βιώσιμων χώρων εργασίας, τόνισε ότι «η συνταγή για να βελτιωθεί η υγεία των ανθρώπων, αλλά και του πλανήτη συνολικά, είναι να υιοθετηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μια φιλοσοφία above and beyond, ακόμα και από τα πράσινα πρότυπα και εργαλεία». Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ο όρος sustainability ολιστικά και πέραν του σημαντικού energy efficiency, να βελτιωθούν και άλλοι τομείς, όπως το κρισιμότατο embodied carbon. «Εμείς στη DIMAND έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αντιμετωπίζουμε τα έργα μας με αυτόν τον τρόπο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Το ραντεβού μας στην εμβληματική διοργάνωση της Prodexpo ανανεώθηκε για του χρόνου και σίγουρα θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε.