18.01.2018

Χρυσό μέλλον για το λιμάνι του Πειραιά: πιστοποίηση LEED® Gold για το PIRAEUS PORT PLAZA 1

Η Dimand ετοιμάζεται να δώσει νέα όψη στη συνοικία του Αγίου Διονυσίου, μέσω του έργου της ανακατασκευής και αλλαγής χρήσης των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος. Πετύχαμε το πρώτο μας ορόσημο με αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων. Ολοκληρώσαμε την ανακατασκευή του κτηρίου Piraeus Port Plaza 1  που στεγάζει ήδη τα γραφεία μιας πολυεθνικής εταιρείας. Το έργο δημιουργεί ένα χρυσό μέλλον για το λιμάνι του Πειραιά. Κι αυτό διότι εξασφάλισε πιστοποίηση LEED σε επίπεδο GOLD που επιβεβαιώνει τις υψηλές προδιαγραφές βιωσιμότητας του κτηρίου.

Κατά την υλοποίηση του έργου, η Dimand υιοθέτησε τις εξής καινοτόμες πρακτικές που εξασφαλίζουν μειωμένες ενεργειακές απαιτήσεις:

  • Στρατηγικές παθητικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του φυσικού φωτός και την τοποθέτηση αισθητήρων κίνησης.
  • Μείωση της φωτορύπανσης μέσω τοποθέτησης υψηλής απόδοσης φωτιστικών LED.
  • Χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών που διασφαλίζουν την υγεία των εργαζομένων και των χρηστών του κτηρίου.
  • Την υιοθέτηση καινοτόμου σχεδιασμού, όπως η δημιουργία πολλαπλών παραθύρων που επιτρέπουν να περνάει το φυσικό φως και ο αέρας.
  • Τη δημιουργία μιας μικρής όασης πρασίνου στο εσωτερικό αίθριο.
  • Οι χώροι φόρτωσης και στάθμευσης οχημάτων της πρώην καπνοβιομηχανίας μετατράπηκαν σε ανοιχτούς, μεγάλης επιφάνειας, χώρους πρασίνου με συστήματα σκίασης και φυσική χλωρίδα.
  • Στο νεόδμητο υπόγειο έχουν δημιουργηθεί χώροι στάθμευσης ποδηλάτων και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μερικές ακόμη λεπτομέρειες καταδεικνύουν το όραμά μας για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, μοναδικά σχεδιασμένου φουτουριστικού κόσμου. Ποιες είναι αυτές; Η πρόβλεψη για συλλογή του βρόχινου νερού και του συμπυκνώματος των κλιματιστικών μονάδων που χρησιμοποιούνται για την άρδευση των χώρων πρασίνου του Piraeus Port Plaza 1. Όπως και ο ανασχεδιασμός του συστήματος συλλογής όμβριων υδάτων και η δημιουργία χωροδικτυωμάτων από σωλήνες σε χρώματα της περιοχής.