Kaizen Campus

H DIMAND υλοποιεί το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός καινούργιου κτηρίου στο Μαρούσι που θα φιλοξενήσει την έδρα της εταιρείας Kaizen Gaming.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου τριώροφου κτηρίου, που θα  περιλαμβάνει τρεις πτέρυγες. Στο υπόγειο θα βρίσκονται θέσεις στάθμευσης, καθώς και άλλοι κύριοι και βοηθητικοί χώροι.

Το έργο πρόκειται να πιστοποιηθεί με LEED, σε επίπεδο Gold, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

 

 

Syggrou Office Complex

Ανάπτυξη δύο οκταώροφων κτηρίων σε οικόπεδο 4,7 στρεμμάτων που έχει αποκτήσει η DIMAND.

Το συγκρότημα κτηρίων Syggrou Office Complex περιλαμβάνει νέο σχέδιο δόμησης, υψηλής βιωσιμότητας, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 31.220 τ.μ. (GBA), με καταπράσινο αύλειο χώρο.

Τα κορυφαία διαπιστευτήρια βιωσιμότητας του έργου ανοίγουν το δρόμο για να λάβει πιστοποίηση LEED σε βαθμίδα Gold.

AEK OPAP Arena

Κάνοντάς το πραγματικότητα. Αναγεννώντας το ομαδικό πνεύμα.

H DIMAND ανέλαβε τη διαχείριση της ανάπτυξης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ.

Η εγκατάσταση θα έχει χωρητικότητα 32.000 – 34.000 θεατών και θα πληροί τα πρότυπα των γηπέδων κατηγορίας 4 FIFA/UEFA ELITE. Θα περιλαμβάνει Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ.

Το έργο θα υλοποιηθεί συνδυαστικά με πρόγραμμα ανάπλασης των γειτονικών συνοικιών και πάρκων.

Moxy Athens City

Το Moxy Athens City  είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα και το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, που πιστοποιήθηκε κατά το διεθνές πρότυπο LEED σε επίπεδο GOLD.

Το εγκαταλελειμμένο κτήριο γραφείων του Σαρογλείου μετετράπη σε ένα μοντέρνο, ολοκληρωμένο ξενοδοχείο 200 + 1 δωματίων, σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα της Marriott International. To Moxy Athens City έχει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση με τη χρήση καινοτόμων υλικών.

Agemar HQs

Η νέα έδρα του ναυτιλιακού ομίλου Αγγελικούση περιλαμβάνει χώρους διοίκησης και γραφείων, κέντρο εκπαίδευσης, τμήματα ναυτιλίας και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Περιλαμβάνει επίσης συμπληρωματικούς χώρους, όπως μουσείο, βιβλιοθήκη, καφέ, γραφεία του ιδρύματος, γυμναστήριο, αμφιθέατρο και εστιατόριο.

OTE Estate Kerameikos

Ανακατασκευή συγκροτήματος γραφείων επιφάνειας 10.855 τ.μ. που βρίσκεται σε οικόπεδο 2.856,52 τ.μ. και απαρτίζεται από τέσσερα κτήρια, που ανεγέρθηκαν σε διαφορετικές φάσεις, από το 1959 έως το 1975, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου δημιουργικού και παραγωγικού περιβάλλοντος εργασίας.

Η τοποθέτηση μεταλλικού συστήματος σκίασης στις όψεις, τα νέα δομικά ανοίγματα, η εστιασμένη κατεδάφιση και ανακατασκευή του υφιστάμενου  σκυροδέματος, η δομική ενίσχυση των θεμελίων, η προσθήκη εξωτερικού ανελκυστήρα σε ένα από τα κτήρια, οι νέες κατασκευές και η διαμόρφωση του εσωτερικού ακάλυπτου χώρου, όπως και η πλήρης ανακατασκευή όλων των εσωτερικών χώρων, η αναδιαμόρφωση των πατωμάτων, της τοιχοποιίας και των οροφών αποτελούν ορισμένες από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Cosmote TV

Μετατροπή του εργοστασίου εκτύπωσης του τηλεφωνικού καταλόγου «Χρυσός Οδηγός» σε νέο συγκρότημα γραφείων και τηλεοπτικών στούντιο της Cosmote TV.

Οι νέες χρήσεις περιλαμβάνουν τρία τηλεοπτικά στούντιο, τεχνικές εγκαταστάσεις, χώρους γραφείων, αίθουσες συσκέψεων, εσωτερικούς χώρους ανοιχτού τύπου που συνδέονται μέσω γέφυρας, καφέ και βοηθητικούς χώρους.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έργου είχαν στόχο στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, υιοθετώντας τις αρχές της βιωσιμότητας, με την ανάπτυξη να πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές της πιστοποίησης LEED, την οποία και απέκτησε σε επίπεδο GOLD. Η καινοτόμος ελαφριά όψη μεταμορφώνει το κτήριο σε τοπόσημο.

Οι κατασκευαστικές εργασίες περιελάμβαναν κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επισκευές, αναδιαμόρφωση εσωτερικών χώρων, ανακαινίσεις, αλλαγές στην όψη και παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης.

Shop & Trade

Βιοκλιματικό κτηριακό συγκρότημα με ξεχωριστό σχεδιασμό, ευχάριστους και φιλόξενους χώρους εργασίας, που προσφέρουν υψηλή άνεση και λειτουργικότητα.

Περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα, αποθήκες, εκθεσιακό χώρο, συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, καθώς και χώρο πρασίνου στην ταράτσα του ισογείου επιπέδου επιφάνειας 1.800 τ.μ., που δημιουργεί πολλαπλά άμεσα περιβαλλοντικά οφέλη στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους χρήστες του κτηρίου.

Έχει λάβει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό βραβείο Αρχιτεκτονικής Mies Van der Rohe (Κοκκίνου – Κούρκουλας Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες).

Tavros Office Complex

Ανακατασκευή των πρώην εγκαταστάσεων της Philips σε ένα 24.000 τ.μ. πενταώροφο πράσινο κτίριο γραφείων με επαγγελματική χρήση, υπόγειο πάρκινγκ και βοηθητικούς χώρους.

Neratziotissa Office Building

Το συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 4.400 τ.μ. αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτήρια 780 τ.μ. και δύο ενιαία υπόγεια πάρκινγκ χωρητικότητας 136 θέσεων.

Σημειώνεται ότι το κτήριο έχει λάβει την πιστοποίηση  LEED Gold.