Ακίνητο ιδιοκτησίας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Στο οικόπεδο αυτό θα δημηουργηθούν δύο όγκοι κτιρίων ανεξάρτητοι μεταξύ τους με κοινούς χώρους στάθμευσης σε δυο υπόγεια, τα οποία θα επεκτείνονται και εκτός του περιγράμματος των κτιρίων. Η ανωδομή αποτελείται από δύο ξεχωριστά κτίρια γραφείων με ισόγειο και τέσσερα επίπεδα. Τα δυο κτίρια έχουν αποτύπωμα σε σχήμα ‘Γ’ και χωροθετούνται αντικριστά μεταξύ τους, δημιουργώντας έναν εσωτερικό κήπο – αυλή. Από το δεύτερο επίπεδο τα κτίρια υψώνονται με σταδιακή υποχώρηση μέχρι το τελευταίο επίπεδο δημιουργώντας αλλεπάλληλα φυτεμένα δώματα. Στους υπέργειους χώρους του κτιρίου θα εφαρμοστεί βιοκλιματικός σχεδιασμός με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση συμβατικής ενέργειας. Το έργο πρόκειται να πιστοποιηθεί βάσει του συστήματος αειφόρου ανάπτυξης LEED σε επίπεδο “Gold”.
Το κτίριο Α αποτελεί το εργολαβικό αντάλλαγμα της αντιπαροχής ενώ το κτίριο Β θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του ΤΕΕ. Το κτίριο που προορίζεται για να στεγάσει το ΤΕΕ θα έχει έκταση 3.791 τ.μ κύριας χρήσης και 75 θέσεις στάθμευσης. Εκτός από τα κτίρια γραφείων και τους χώρους στάθμευσης, προβλέπονται επίσης τεχνικοί και βοηθητικοί χώροι, αμφιθέατρο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 200 ατόμων η οποία θα δύναται να χρησιμοποιηθεί για συνέδρια, συσκέψεις, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες), χώρος βιβλιοθήκης (επιφανείας τουλάχιστον 180τ.μ.) και γυμναστήριο.

Votanikos Business Park

Σχεδιάζεται η ανάπτυξη 10 κτιρίων, τα οποία στοχεύουν σε πιστοποίηση LEED Gold. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εγκατάσταση συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, σε υλικά χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, στην αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος και την υγεία και ευεξία των χρηστών. Στόχος είναι η δημιουργία ενός συγκροτήματος που θα λειτουργεί ως κόμβος επιχειρηματικής δραστηριότητας στο κέντρο της πόλης, συνδυάζοντας εκτεταμένους χώρους πρασίνου και σύγχρονες υποδομές, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGeneration

MINION

Το εμβληματικό ακίνητο πρόκειται να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων, το οποίο θα διαθέτει χώρους εστίασης, εμπορικά καταστήματα, γραφεία και κατοικίες, δίνοντας νέα ζωή στο κέντρο της Αθήνας.

Syggrou Office Complex

Ανάπτυξη δύο οκταώροφων κτηρίων σε οικόπεδο 4,7 στρεμμάτων.

Το συγκρότημα κτηρίων Syggrou Office Complex περιλαμβάνει νέο σχέδιο δόμησης, υψηλής βιωσιμότητας, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 31.052 τ.μ., με καταπράσινο αύλειο χώρο.

 

OPAP Arena

Κάνοντάς το όνειρο πραγματικότητα. Αναγεννώντας το ομαδικό πνεύμα.

H DIMAND ανέλαβε τη διαχείριση της ανάπτυξης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ.

Η εγκατάσταση έχει χωρητικότητα 32.500 θεατών και πληρεί τα πρότυπα των γηπέδων κατηγορίας 4 FIFA/UEFA ELITE. Περιλαμβάνει Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ.

Το έργο υλοποιήθηκε συνδυαστικά με πρόγραμμα ανάπλασης των γειτονικών συνοικιών και πάρκων.

Moxy Athens City

Το Moxy Athens City  είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα και το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, που πιστοποιήθηκε κατά το διεθνές πρότυπο LEED σε επίπεδο GOLD.

Το εγκαταλελειμμένο κτήριο γραφείων του Σαρογλείου μετετράπη σε ένα μοντέρνο, ολοκληρωμένο ξενοδοχείο 200 + 1 δωματίων, σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα της Marriott International. To Moxy Athens City έχει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση με τη χρήση καινοτόμων υλικών.

Agemar HQs

Η νέα έδρα του ναυτιλιακού ομίλου Αγγελικούση περιλαμβάνει χώρους διοίκησης και γραφείων, κέντρο εκπαίδευσης, τμήματα ναυτιλίας και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Περιλαμβάνει επίσης συμπληρωματικούς χώρους, όπως μουσείο, βιβλιοθήκη, καφέ, γραφεία του ιδρύματος, γυμναστήριο, αμφιθέατρο και εστιατόριο.

OTE Estate Kerameikos

Ανακατασκευή συγκροτήματος γραφείων επιφάνειας 10.855 τ.μ. που βρίσκεται σε οικόπεδο 2.856,52 τ.μ. και απαρτίζεται από τέσσερα κτήρια, που ανεγέρθηκαν σε διαφορετικές φάσεις, από το 1959 έως το 1975, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου δημιουργικού και παραγωγικού περιβάλλοντος εργασίας.

Η τοποθέτηση μεταλλικού συστήματος σκίασης στις όψεις, τα νέα δομικά ανοίγματα, η εστιασμένη κατεδάφιση και ανακατασκευή του υφιστάμενου  σκυροδέματος, η δομική ενίσχυση των θεμελίων, η προσθήκη εξωτερικού ανελκυστήρα σε ένα από τα κτήρια, οι νέες κατασκευές και η διαμόρφωση του εσωτερικού ακάλυπτου χώρου, όπως και η πλήρης ανακατασκευή όλων των εσωτερικών χώρων, η αναδιαμόρφωση των πατωμάτων, της τοιχοποιίας και των οροφών αποτελούν ορισμένες από τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Shop & Trade

Βιοκλιματικό κτηριακό συγκρότημα με ξεχωριστό σχεδιασμό, ευχάριστους και φιλόξενους χώρους εργασίας, που προσφέρουν υψηλή άνεση και λειτουργικότητα.

Περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα, αποθήκες, εκθεσιακό χώρο, συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, καθώς και χώρο πρασίνου στην ταράτσα του ισογείου επιπέδου επιφάνειας 1.800 τ.μ., που δημιουργεί πολλαπλά άμεσα περιβαλλοντικά οφέλη στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους χρήστες του κτηρίου.

Έχει λάβει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό βραβείο Αρχιτεκτονικής Mies Van der Rohe (Κοκκίνου – Κούρκουλας Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες).